Sense Internațional România este o organizație românească înființată în 2001 cu scopul de a îmbunătăți viața persoanelor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple din țara noastră. SIR este singura organizație din România care militează activ pentru drepturile persoanelor cu surdocecitate.

Prin programe la nivel naţional ce promovează intervenția timpurie la nou-născutul cu deficiențe senzoriale, educarea copiilor cu surdocecitate/DSM și oferirea de servicii vocaționale și de pre-profesionalizare, SIR reușește cu succes să aducă o schimbare în bine în viața a sute de persoane cu acest tip de dizabilitate. Domeniul nostru de interes ca organizație este reprezentat de patru direcții strategice majore: promovarea drepturilor persoanelor cu surdocecitate, sănătate, educație și incluziune socială.
Ne cățărăm împreună!        

                              Proiectul de escaladă “Climb Again”

Cu ajutorul oamenilor minunați de la Clubul Sportiv Climb Again copiii noștri au antrenamente de escaladă de câteva ori pe săptămână atât la sala de escaladă cât și pe panourile special amplasate în sala de sport a școlii noastre. Misiunea asociației Climb again este aceea de a încuraja și susține copiii, tinerii și adulții cu nevoi speciale să practice escalada ca o metodă de terapie pentru dizabilitate, de dezvoltare a abilităților de viață și de integrare socială. Aceștia lucrează cu elevii școlii noastre atât în sens terapeutic, cât și cu perspective competiționale, în conformitate cu normativele emise de Federația Română de Alpinism și Escaladă și cu cerințele strategiilor elaborate de Ministerul Tineretului și Sportului.

De-alungul timpului, copiii noștri au manifestat un deosebit interes pentru activitățile desfășurate iar munca susținută a câtorva dintre ei a avut ca rezultat obținerea unor premii atât la concursuri naționale cât și la concursuri internaționale de paraclimbing. Frumusețea acestui sport vine din dezvoltarea holistică pe care o impune practicantului: rezolvarea unei probleme, găsirea celei mai ușoare variante de a termina un traseu, depășirea obstacolelor dar și întărirea încrederii în sine și în ceilalți,

Toate aceste exerciții construiesc sentimentul de împlinire al celui care ajunge sus și se pot transforma într-o poveste de succes

pentru elevii noștri.     

                 

 

Marele Premiu la Festivalul Național de teatru pentru elevi ”George Constantin”

Premiul pentru regie la Festivalul Național de teatru pentru elevi ”George Constantin”

Premiul Special al juriului la Festivalul Independent de Teatru Independent de la Constanța         Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Picture26.png

Coordonator,

prof. Cristina Gîrniceanu  

Proiectul Profesionalizarea carierei didactice-PROF POCU/904/6/25 Operațiune compozită OS 6.5, 6.6, cod SMIS 146587.

Instituția noatră face parte din  Rețeaua unităților de învățământ preuniversitar care vor funcționa cu statut de consorții școlare pentru practică pedagogică și pentru mentoratul didactic din București și Ilfov, în cadrul Proiectului Profesionalizarea carierei didactice-PROF POCU/904/6/25 Operațiune compozită OS 6.5, 6.6, cod SMIS 146587, conform OME 3654/12.04.2021 privind înființarea, organizarea și funcționarea bazelor de practică pedagogică.

Ministerul Educației, în calitate de beneficiar, implementează, în parteneriat, proiectul necompetitiv sistemic POCU/904/6/25, cod SMIS 146587 – Profesionalizarea carierei didactice – PROF, în  conformitate cu precizările din Contractul de finanțare nr. 32811/31.03.2021.

Obiectivul general – Asigurarea mentoratului profesional pe durata întregii cariere didactice, în sistemul de învățământ preuniversitar, prin crearea unui sistem național coerent și fiabil de formare profesională și de dezvoltare a competenței didactice, ca formare psihopedagogică, necesare ocupării și exercitării unei funcții didactice precum și obținerii performanței pedagogice în învățământul preuniversitar din România, în activitatea de predare/formare și în activitatea de management educațional, în contextul procesului global de digitalizare a sistemelor de educație.

Site-ul proiectului PROF: https://grants.ulbsibiu.ro/prof-mentorat/

Link-ul proiectului PROF – Ministerul Educației: https://www.edu.ro/PROF

Link-ul proiectului PROF – Partener CCD Ilfov – https://ccdilfov.ro/profesionalizarea-carierei-didactice-prof/