Persoanele cu dizabilităţi, chiar dacă reuşesc să dea dovadă de multă tenacitate şi perseverenţă în alegerea şi studierea unor profesii în care societatea nu este obişnuită să-i întâlnească, ajung de cele mai multe ori sau în cele mai fericite cazuri,  să lucreze tot în aceleaşi domenii puţine, în care activează deja persoane care au aceeaşi deficienţă.

Avem şansa:

 • de a demola nişte prejudecăţi
 • de a împiedica o afecţiune să se transforme într-o  dizabilitate
 • de a oferi un sens pentru viaţă

ÎNVĂȚĂMÂNTUL  PROFESIONAL  SPECIAL se adresează elevilor cu deficiențe de auz cu vârste cuprinse între 14 și 22 ani.

Obiective :

 • Formare profesională a elevilor deficienți de auz în tehnica poligrafică, specializare Tipograf digital print și offset;
 • Formarea competențelor profesionale pentru fiecare elev în funcție de capacitățile sale;
 • Pregătirea elevilor deficienți de auz pentru inserția pe piața muncii;
 • Formarea deprinderilor de utilizare și întreţinere a echipamentelor şi aplicaţiilor specifice tehnicii poligrafice;
 • Stimularea elevilor în vederea utilizării comunicării verbale în relaționarea cu alți membri ai comunității;
 • Atragerea și implicarea părinților în procesul de recuperare și reabilitare auditiv-verbală a copiilor, consilierea părinților;
 • Dezvoltarea armonioasă a personalității elevilor deficienți de auz, prin oferirea de oportunități multiple de socializare.

 Servicii asigurate :

* Evaluarea capacităților auditive, protezarea și amplificarea corespunzătoare a elevilor;

* Adaptare curriculară în vederea obținerii unor performanțe școlare bune;

* Elaborarea proiectelor individualizate vizând dezvoltarea armonioasă;

* Utilizarea sistemelor de comunicare adaptate deficienței: limbaj verbal, limbaj dactil, limbaj mimico – gestual sau comunicare totală;

* Activități de dezvoltare a abilităților sociale și de comunicare;

* Activități de practică în tehnica poligrafică în atelierul unității școlare;

* Activități de practică în tehnica poligrafică în instituții de stat și particulare partenere (BEST PRINT, Monitorul Oficial, SOTHIS Print, UPDATE Advertising, GELMAR Print Imprimeriile Coresi;

* Colaborare cu Colegiul Tehnic Media, singurul liceu de specialitate din țară;

* Școlarizare în regim de internat; 4 ani învățământ profesional și învățământ profesional dual (școala de ucenici)

* Consilierea elevilor și a familiei;

* Activități extracurriculare;

* Asistență socială;

Modalități de realizare:

 • Activități frontale (organizare de clase sau grupe de nivel);
 • Activități individuale (în cadrul sedințelor de terapii);
 • Activități de instruire practică la operatori economici
 • Activități practice în atelierul de tipografie din școală, Print XXI
 • Activități extracurriculare: excursii, vizite, cercuri tematice;
 • Activități de suport familial;
 • Activități comune părinți – copii – cadre didactice.
      Echipa de specialiști:
· Profesori de specialitate
· Profesori sihopedagogi;
· Profesori de diferite specialități;
· Inginer specialist
· Maistru instructor de practică de specialitate;
· Psiholog;
· Audiolog.

ÎNVĂȚĂMÂNTUL PROFESIONAL DUAL

”Elevii și părinții trebuie să știe că meseriile se vor căuta întotdeauna, iar cei care știu bine meserie sunt bine plătiți. Elevii primesc bursă de la stat de 200 de lei lunar. Agentul economic, conform legii, oferă o bursă, minimum cât oferă statul, adică cel puțin 200 de lei. Acești agenți economici le asigură instruirea practică prin specialiști ai companiei. Compania are tutori de practică, profesori ca să-i pregătască pe elevi, nu numai în meserie, ci și în a fi bun cetățean, să-și respecte colegii, să plătească taxe și impozite, să fie cuviincios, respectuos, să învețe să respecte legile, normele din comunitate. Acești copii din școala profesională sunt ca o echipă cu angajații companiei. El, fiind în companie timp de trei – patru ani, vede toate procesele, își vede posibilitățile de avansare în carieră, termină școala profesională, se înscrie la liceu, face doi ani de liceu, Dacă ia bacul, se duce la facultate și ajunge inginer în acea companie sau specialist. Dacă nu, face o postliceală și ajunge maistru. Treptele de avansare, cariera sunt deschise”, spune Stelian Fedorca, preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Formarea Profesională în Sistem Dual din România.

Agenții economici au conștientizat că trebuie să participe la pregătirea tinerei generații, să-i convingă pe elevi să vină la școala profesională, după care să-i învețe o meserie așa cum se cere ea astăzi.
PARTENERII NOȘTRI
Îngemănăm principiile TEHNOLOGIEI, CREATIVITĂȚII, EXCELENȚEI, EXPLORĂRII și UNICITĂȚII în produsele noastre, în cultura companiei și în imaginea de ansamblu. Credem că este posibil să îmbini idealuri pozitive, precum INTEGRITATEA, COMPASIUNEA și UMORUL într-o atmosferă generală de succes. Când îți dai seama că o companie prosperă, în plină dezvoltare este încă preocupată de detalii și se străduiește să-i ajute pe ceilalți să-și atingă potențialul, atunci ai făcut cunoștință cu Sothis.

UPDATE ADVERTISING SRL este o companie înființată în 2002, care se ocupă cu importul și distributia de materiale promoțonale.
Este membru al asociațiilor profesionale din domeniu, Promotional Services Institute (PSI – Europa) și unul dintre liderii pieței de materiale promoționale din România, vânzările sale acoperind toate județele țării, cu peste 2000 de clienți activi.

În fiecare an participă ca și expozant la târgurile de profil de la Romexpo, prilej cu care se consolidează relațiile existente.